دلایل هجمه‌ به بودجه رسانه‌ملی

پاتک به جنگ‌نرم دشمن

افزایش بودجه صداوسیما در لایحه بودجه سال آتی درحالی با برخی واکنش‌های انتقادی روبرو شده که منتقدان درباره سایر ردیف‌های بودجه فرهنگی در این لایحه سکوت کرده‌اند.
کد خبر: ۱۴۴۳۵۴۶

حوزه فرهنگ ازجمله بخش‌هایی است که نمی‌توان خروجی سرمایه‌گذاری در آن را با متر و معیار مشخصی سنجید. با این حال روشن است که در بسیاری از دستگاه‌های فرهنگی خروجی قابل دفاعی به چشم نمی‌خورد.

این درحالیست که رسانه ملی ازجمله شفاف‌ترین دستگاه‌های فرهنگی با خروجی مشخص است که منتقدان خواسته یا ناخواسته با حاشیه‌سازی برای آن، جلوی تحول و پیشرفت در این رسانه را می‌گیرند. آن هم درست در شرایطی که کشور درگیر جنگ تمام عیار رسانه‌ایست.

منتقدان رسانه ملی عمدتا خود در دستگاه‌هایی مستقر هستند که از خزانه ملی ارتزاق می‌کنند. همین باعث می‌شود این شبهه مطرح شود که انگار منتقدان، با حلشیه‌سازی برای رسانه ملی، در حال فرار از پاسخگویی در قبال عملکرد خود در حوزه فرهنگ هستند.

بودجه‌خوارانی که سالهاست در مراکز دولتی و شبه دولتی درحال استفاده از بودجه ملی هستند، حالا نگران بیت المال شده و حرف از چرایی تخصیص اعتبار به رسانه ملی می‌زنند. این منتقدان، صداوسیما را متهم می‌کنند که برنامه‌های باکیفیت ندارد. با این حال به‌گونه‌ای متناقض خواهان عدم تخصیص بودجه بیشتر به این رسانه می‌شوند تا جلوی گام های تحولی جهت بهبود کیفیت برنامه‌های صداوسیما را بگیرند!

در واقع برخی منتقدان افزایش بودجه صداوسیما نه نگران حیف و میل بیت المال هستند و نه حتی دغدغه قدرت تریبون رسمی نظام در جنگ روایتها را دارند، بلکه آنها می‌خواهند با سنگ‌اندازی در مسیر تحول صداوسیما، مانع از بهبود وضعیت این رسانه در بین افکارعمومی شوند.

برای مخاطبان رسانه ملی روشن است که گام‌های بلندی جهت افزایش کیفیت برنامه‌های رسانه ملی برداشته شده، اما سرعت بالاتر اسن تحول نیاز به تخصیص اعتبارات بیشتری دارد که صداوسیما بتواند به جایگاه بالاتری در اثربخشی رسانه‌ای دست یابد.

در همین راستا انتظار می‌رود منتقدان افزایش بودجه صداوسیما به‌جای تضعیف رسانه ملی، به کارآمدی بیشتر دیگر نهادهای فرهنگی در کشور بیندیشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها